Prenesi si 5 praks za tvoje izpolnjeno življenje. Eknjiga  ŽIVETI (NA) POLNO!

Akcija na pravi način

Veliko mojih strank začne srečanje z besedami, da so utrujeni, da nimajo časa, predvsem pa nimajo časa zase. Tudi sama sem bila dolgo časa v takem vrtincu. A sem se spremenila. Se da! Potrjeno, na pravi način. Mogoče vam bo današnji tekst resnično v pomoč, ker pišem o akcijah na pravi način.  Poglobite se v tekst in začnite iskati svoj ZAKAJ. Brez njega delate kot robot, sploh ne veste, zakaj nekaj delate. Zato izgubljate čas in energijo. Zato ste izčrpani, nejevoljni, nergavi.

Akcija na pravi način

Moj primer: gibanje

Možnosti: sprehod, ples, plavanje, kolesarjenje, delo na vrtu, joga …

Moja izbira po spodnjem postopku: vsaj 3x na teden sprehod po gozdu dolg cca. 45 minut ali raje več. Moja namera: stik z telesom, slišati in čutiti telo, spraviti telo v gibanje.

Zakaj: umiritev, dihanje, povezava z Dušo, začutiti pravo moč, kar zame pomeni klic k akciji.

Poznam svoj namenrezultat, in svoj zakaj.  Ko definiram vse tri, se zavežem sama sebi. Sebe postavim na prvo mesto. Odgovor na Zakaj? mi tudi pomaga, da se pogovorim z notranjim saboterjem, ki se redno pojavlja v mojem življenju in bi me rad zadržal na kavču.

Pa začnimo skupaj.

  1. korak: Najprej si postavite NAMERO, to je vaš rezultat in vaš KAJ, ki ga hočete doseči. Predstavlja osredotočenost in jasnost.
  2. Korak: Napišite seznam vsega, kar mislite da morate postoriti. To je seznam akcij, pri čemer si postavite vprašanje: Kaj od tega vas pripelje bližje k rezultatu?
  3. Korak: Za vsako načrtovano akcijo si odgovorite, ZAKAJ to delate. Potreba, ki jo s tem zadovoljite, je ključna. Ko veste, zakaj nekaj delate, poznate vsebino, izpolnjujete vaše potrebe, potrebe vaše Biti. In zato je tudi energija, ki jo vložite, pozitivna in lahkotna. In vse, kar počnete lahkotno, vas osvobaja. Pri tem ne čutite utrujenosti.

Akcija brez namena je stran vržena energija. Delovanje brez namena se vedno odrazi s stresom, izčrpanostjo, s skrbmi.

Dobili ste seznam akcij. Tudi če naredite seznam za družino, kot so: plačilo računov, klicati mojstra za pralni stroj, na pošto iskati priporočeno pismo, peljati otroka na športno dejavnost, frizer, peljati kužka k veterinarju, podpis pogodbe na banki, urediti vrt, pospraviti garažo …

Delujte na isti način => namen, rezultat (vaš Kaj?) in vaš odgovor na Zakaj?.

Zdaj pa se spoznajte še z naslednjimi pravili.

Vztrajajte z branjem, spodnji zapis vam bo v resnično podporo.

  1. Rešite vaš MORAM. Kaj res morate? Upoštevajte Parretovo pravilo 20:80. 20 % akcij vodi do 80 % rezultata.Pomembno je torej, da ugotovite, katerih 20 odstotkov akcij je prednostnih in pomembnejših. Le če se boste osredotočili nanje, boste cilj realizirali hitro in učinkovito. Z izvajanjem ostalih 80 odstotkov nalog, ki niso tako pomembne, boste namreč dosegli le 20 odstotkov učinka.

Ne delajte le pametno, delajte pametno na pravih stvareh!

  1. Lotite se akcij, kljub temu, da vas skrbi, da vam bodo vzele veliko časa. Resnica je, da ko se lotimo akcije in če resnično vemo, kaj je naš namen, je opravljena veliko hitreje, kot smo sprva mislili. V glavi običajno vse skupaj izpade večje in bolj zapleteno, kot je v rednici in hitro se počutimo  preobremenjene. Ko stopimo v akcijo se umirimo.
  1. Sodelujte, prosite za pomoč. »Vse zmorem sam!!!« je breme. Torej, prepustite delo, ki ga vi ne opravljate z lahkoto nekomu, ki ga. In še v veselje mu bo.  Sodelovanje je bolj mehak in produktiven način, pri čemer je prednost to, da smo sami še vedno vpeti v akcijo, le da naš čas in energija ni v celoti angažirana in jo lahko porabimo za kaj drugega. A vseeno čutimo povezanost in pripadnost.
  1. ZAVEZA -> tistemu, kar je za vas res pomembno, se zavežite 100 % in za nobeno ceno od tega ne odstopajte.
  1. IZPOLNITE,  DOSEZITE IN PRAZNUJTE! -> Praznovanje je ključno. Da vam energijo za novo, za več.

Naj vam življenje ne bo orodje za nezavedno reagiranje, ampak ljubeče delovanje za izpolnitev tistega, kar je vaša želja in namen (vaš Kaj? in Zakaj?).

Resnično vam želim, da bo vaše življenje bolj lahkotno.

Koristne vsebine

E knjiga
ŽIVETI NA POL
ŽIVETI (NA) POLNO!
5 praks za tvoje izpolnjeno življenje